Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cenaze, kılıyor, namazını, necâşinin, peygamberimiz

Peygamberimiz, Necâşinin Cenaze Namazını Kılıyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimiz, Necâşinin Cenaze Namazını Kılıyor

Hicretin 9 senesi, Recep ayından bir gündü

Hz Resûlullahın etrafında birçok Sahabî vardı

Bu sırada, "Bugün sizin salih bir kardeşiniz vefât etti Kalkın onun namazını kılın!" buyurdu

Sahabîler derhal hazırlandılar ve Hz Resûlullahın arkasında saf bağlayarak "salih kardeşleri" üzerinde gâib namazı kıldılar

Namazdan sonra Resûl-i Ekrem, "Kardeşiniz Necaşî Ashame için Allah'tan mağfiret taleb ettik" buyurdu

Bunun üzerine Sahabîler "salih kardeşlerinin" Habeş hükümdarı Ashame olduğunu öğrenmiş oluyorlardı

Medine'ye yaklaşık bir hafta sonra gelen haber; Habeş Hükümdarının aynı günde vefât ettiğini bildiriyordu

Habeş Necaşîsi Ashame, Hz Resûlullah tarafından bir mektupla Hicretin yedinci senesinde İslâma dâvet edilmiş ve derhal Müslüman olmuştu Müslüman elçiye de, "Keşke şu saltanata bedel Muhammed-i Arabînin (asm) hizmetkârı olsaydım O hizmetkârlık, saltanattan çok daha üstündür" demişti

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com