Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eyle, gelmesi, hükümdarının, peygamberimize

Eyle Hükümdarının Peygamberimize Gelmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eyle Hükümdarının Peygamberimize Gelmesi

Peygamber Efendimiz, henüz Tebük'ten ayrılmadığı sırada, Eyle Hükümdarı Yuhanne bin Ru'be çıkıp huzura geldi Sulh yapmak istediğini belirtti Her sene muayyen miktarda cizye vermek üzere Peygamber Efendimiz onunla anlaşma yaptı

Peygamber Efendimiz (asm), ayrıca Yuhanne ve Eyle halkı için şu yazıyı yazdırdı:

Bismillahirrahmanirrahim Bu, Allah ve Allah'ın Resûlü Muhammed tarafından Yuhanne ve Eyle halkından denizdeki gemilerde bulunanları ve karadaki gezenleri için emân yazısıdır:

"Gerek bunlar ve gerek Şam, Yemen ve deniz halkından Eylelilerle birlikte bulunanlar, Allah'ın ve Muhammed Peygamberin himâyesindedirler"

"Onlardan bir kötülük işleyeni yanındaki malı koruyamayacaktır"

"Gerek su almak isteyen, gerek denizde veya karada dilediği yola gitmek isteyene mani olmak helâl olmayacaktır"

"Bunu, Resûlullahın izniyle Cuheym bin Salt ve Şürahbil bin Hasene yazdı"

İslâm ordusunun Tebük'te ikâmeti sırasında Şam ülkelerinden Yahudi olan Cerba ve Ezruh halkı da Peygamber Efendimize gelerek, cizye vermek suretiyle emân dilediler Peygamber Efendimiz tekliflerini kabul etti Bir anlaşma metni yazılarak kendilerine emân verildiği kayıt altına alındı

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com