Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feraset, kadındaki, sahabi

Sahabî Kadındaki Feraset

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sahabî Kadındaki Feraset

Üç kişiden biri olan Hilâl bin Ümeyye hizmetini kendisi göremeyecek kadar yaşlıydı Bu muâmeleye mâruz kalışından dolayı durmadan ağlıyordu Yemiyor, içmiyordu İçtiği bir yudum su veya birazcık süttü

Kendisine bu emir tebliğ edilince hanımı çıkıp Hz Resûlullahın huzuruna geldi:

"Yâ Resûlallah" dedi, "Hilâl bin Ümeyye, kendi işini göremeyecek kadar yaşlanmış bir ihtiyardır Hizmet edecek kimsesi de yoktur Acaba, sadece ona hizmette bulunmama müsaade eder misiniz?"

Resûl-i Ekrem Efendimiz, "Kendine yaklaştırmamak şartıyla, hizmet edebilirsin" buyurdu

Kadın, "Yâ Resûlallah," dedi, "vallahi, onun ne bana, ne de hiç bir şeye doğru kımıldayacak hali var Vallahi, bu muameleye mâruz kalışından beri de durmadan ağlıyor Gözlerini kaybedeceğinden korkuyorum"

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com