Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mekkeye, varış

Mekke'ye Varış

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mekke'ye Varış

Tarih: Zilhicce ayının dördü, Pazar günü, sabahın erken saatleri

Fahr-i Âlem Efendimiz, etraftan gelenlerin de katılmasıyla yüz bini aşkın Müslüman hacılarla Mekke'ye üst kısmından, Seniyyetü'l-Kedâ mevkiinden girdi Kâbe-i Muazzamayı görünce, "Yâ Rabbi! Bu muazzam mâbedin azamet, şeref, keramet ve mehabetini arttır" diye duâ etti

Bundan sonra Peygamber Efendimiz (asm) Beytullaha vardı Hacerü'l-Esvedi istilâm etti ve o köşeden Kâbe-i Muazzamayı tavafa başladı Tavafın ilk üç devresinde adımlarını kısaltıp, omuzlarını silkelemek suretiyle hızlı ve çalımlı bir şekilde yürüdü Kalan dört devresini ise ağır ağır yürüyerek tavafını tamamladı

Kâbe'nin etrafını yedi defa dolaşarak tavafı tamamladıktan sonra Makam-ı İbrahime vardı Orada iki rekât namaz kıldı Sonra tekrar dönüp Hacerü'l-Esvedi istilâm etti Bu esnada Hz Ömer'e, "Ey Ömer! Sen, güçlü kuvvetlisin Hacerü'l-Esvede yetişmek için başkasına omuz vurma! İnsanları, güçsüzleri rahatsız etme! Eğer, tenhâ bulursan onu istilâm et! Yok tenhâ bulamazsan, uzaktan el sürüp öpme işareti yap ve kelime-i Tevhid oku, tekbir getir" buyurdu

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com