|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
lisanından, resulullahın, songünleri, yakınlarının |
![]() |
En Yakınlarının Lisanından Resulullahın Songünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Yakınlarının Lisanından Resulullahın SongünleriHz ![]() Hz ![]() "Resûlullah (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Ey Âişe Senin başının ağrısı geçer gider ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz ve Sıddık-ı Ekber Her yerde her zaman Allah ve Resûlüne sadakâtın zirvesinde bulunan Sıddık-ı Ekber, Resûl-i Ekremin huzuruna çıkarak kendisine hizmet etmekten şeref duyacağını şöylece dile getirdi: "Yâ Resûlallah, müsâade buyurursanız, hastalığınızda size hizmet etmek isterim!" Resûl-i Ekrem, Sıddık-ı Ekberin arzusuna müsâade etmedi, ama cevabı gönlünü fethedici idi ![]() "Ey Ebû Bekir! Bu niyetinle bile yapacağın hizmetin sevap ve mükâfatına şimdiden nâil oldun ![]() En ağır hastalık, en fazla ıztırap Hastalığın şiddeti, ateşin yüksekliği sebebiyle Peygamber Efendimiz yatağında bile rahat edemiyordu ![]() ![]() Başucunda bulunanlar, bu durum sebebiyle, "Yâ Resûlallah! Eğer bizden birisi bu derece ıztırap çektiğini izhar etseydi, muhakkak bizi tekdir ederdin" dediler ![]() Resûl-i Ekrem cevabıyla durumunu şöylece izah etti: "Benim hastalığım bildiğiniz gibi değil, oldukça zordur ![]() ![]() ![]() Ve Hz ![]() "Hakikaten Resûlullahın hastalığından daha zor, daha şiddetli bir hastalık görmedik ![]() İbn-i Mes'ud anlatıyor Abdullah ibni Mes'ud (r ![]() ![]() "Nebînin (a ![]() ![]() ![]() ![]() "Yâ Resûlallah! Humma hararetinden çok ıztırap çekiyorsunuz!" "Yâ Resûlallah! Bu hummanın iki kat ıztırabı var, elbette sizin için iki kat ecri ve mükâfatı vardır, dedim ![]() "Resûlullah, "Evet" diyerek beni tasdik etti ![]() ![]() Ümmü Bişr anlatıyor Hastalığı sırasında Resûl-i Ekremin ziyaretine giden Bişr bin Bera'nın annesi Ümmü Bişr de gördüklerini şöyle anlatır: "Resûlullahı ziyarete gitmiştim ![]() "Yâ Resûlallah! Ben böyle sıtma hiç görmedim ![]() "Resûlullah (a ![]() ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|