Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadiseleri, hicretin, senesinin, yedinci, önemli

Hicretin Yedinci Senesinin Diğer Önemli Hâdiseleri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Ömer'in Türebe'ye gönderilmesi

Peygamber Efendimiz, Havazin Kabilesinden dört oymağın, Medine'ye takriben 10 km uzaklıkta bulunan Türebe Vadisinde bir araya geldiklerini haber aldı Bu oymaklardan biri olan Sa'd bin Bekroğulları, Hayber Yahudilerinin Hicretin altıncı yılında Medine'ye yapacakları baskında kendilerine yardım edecekleri va'dinde de bulunmuşlardı

Bunun üzerine Resûl-i Ekrem Efendimiz, Hicretin 7 senesi Şaban ayında Hz Ömer'i otuz kişilik bir askerî birliğin başına kumandan tayin ederek Türebe'ye gönderdi

Düşman, mücahidlerin kendilerine doğru gelmekte olduğunu haber almış ve kaçmıştı Oraya varan İslâm birliği kimseye rastlamadı

Hz Ömer, emrindeki birlikle buradan ayrılarak Medine yolunu tuttu Cedr denilen mevkie geldiklerinde kılavuz, orada bulunan Has'amoğulları üzerine yürümesini teklif edince, Hz Ömer, "Resûlullah (asm), onlarla çarpışmamı emretmemiştir" dedi

Hiç bir çarpışma olmadan Hz Ömer birliğiyle Medine"ye döndü

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com