![]() |
Hayat Namazla Güzel! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Namazla Güzel!Hayat namazla güzel! ![]() Cuma vaktinde, namaza dair içime doğan hissiyâtı sizlerle paylaşmaya bir tesbitle başlamak istiyorum: Namaz, belli vakitlerde insanı dünya meşgalesinden çekip alır ![]() ![]() Düşünün, namazda iken “amel-i kesir”de bulunamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul’da, Hobyar Camii’ndeyiz ![]() ![]() Camiin mahalle mescidi vüs’atinde olması, bir uygulamayı gelenek haline getirmiş: Şöyle ki, sair vakitlerde oldukça hareketli olan caddenin bu kısmı, Cuma saatinde tam bir sessizliğe bürünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakıyorum; namaza duranlara sütre olacak şekilde cemaatin önüne bir araç park edilmiş ![]() ![]() Cadde üzerindeki esnaf, faaliyetlerini namaz süresince asgariye indirmiş durumda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seccadesiyle, kartonuyla tatlı bir telaş içinde namaza gelenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanımız hakkındaki hüsn-i zannımı daha da pekiştirmem gerektiğine inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezandan bir süre önce caddeye hakim olan namaz iklimi, Cuma’nın sünnetleri kılınıncaya kadar devam ediyor ![]() ![]() ![]() Öyle inanıyorum ki o zaman zarfında; “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bir daha inanıyorum ki, namazın bizi hayattan çekip almasıyla bulacağımız sekînete ihtiyacımız var ![]() ![]() Namaz bizi huzur dolu iklimine çekip almasa; başka nerede bulacağız o dinginliği? Elimize yüzümüze bulaşan bunca kirden nasıl arınacağız? Yaratan’a gönlümüzü başka nasıl arz edeceğiz? Namazdan sonra şöyle düşünüyorum: İnsanoğlu aradığı huzuru, ancak O’nun dîvânına durmakla bulabilir ![]() ![]() Cafer Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
|