![]() |
Her İnsanın Bir Gayesi Olmalı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her İnsanın Bir Gayesi Olmalı...Her insanın bir gayesi olmalı ![]() ![]() ![]() Risale-i Nur'da buyrulmuş ki: "İnsanın elindeki cüz'i ihtiyari ile işledikleri ef'allerinde, Cenab-ı Hakk'a ait netaici düşünmemek gerektir ![]() Çiftçi, çiftçiliğin esaslarına dikkat eder ![]() ![]() ![]() Böyle yapmayıp, "Ben buğday eksem bir kısmını böcekler yer, bir kısmı çürüyüp gider, yeşerdiğinde de hayvanlar yer, harman yaparsam yakarlar, öyleyse ben buğday ekmeyeyim" derse işte o çiftçi Allah'ın işine karıştığı için fakir olur ![]() Diğer çiftçi, "Benim vazifem tarlayı iyi sürmek, buğdayı ekmek, vakti gelince sulamak; gerisi Allah'a kalmış" der ve para kazanır ![]() "Bize gayret yaraşır, merhamet Allah'ındır Hükmü âti ne fakirin ne de şeyhin şahındır" Bir çocuk hikâyesi vardır: Bir süt tenceresine iki kurbağa düşmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her insanın da bir hedefi bir gayesi olmalı ![]() ![]() ![]() Cervantes, Gogol, Anatole France, Victor Hugo, Shakespeare, Aleksandr Dumas gibi Batılı sanatkârlar, insanların iç dünyasına nüfuz edebildikleri için sınırları aşabilmişler ![]() ![]() ![]() ![]() Yazmak kanunen de suç sayılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim bir gayem vardı: Romanla İslamiyet'i anlatmak ![]() O gayeye koşarken eşimin, arkadaşlarımın, devletin karşı çıkmalarına bakmadan devam ettim ![]() ![]() Hedef seçmek, bir şeyi gaye edinmek genellikle, ilhamen olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâinattaki nizamı açıkça görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23 Ekim 2010, Cumartesi Hekimoğlu İsmail |
![]() |
![]() |
|