![]() |
Muhabbetteki Sır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhabbetteki Sır![]() Bir Hakk dostu anlatır: Geniş ve ıssız bir ovadan geçiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() “–Ey çoban! Kurtlar nasıl oldu da koyunlarınla dost oldu? Onlardaki düşmanlık ve cânîlik rûhu nasıl oldu da yerini sulh ve muhabbete terketti?” diye sordum ![]() Allâh’a secdenin alâmeti sîmâsını nûra bürümüş olan sâlih çoban, şöyle dedi: “–Ey garip yolcu! Kurtların kuzulara olan şu dostluğundaki sır, çobanın, sürünün asıl sahibine olan dostluğuna bağlıdır ![]() ![]() Bu kıssada da görüldüğü üzere muhabbet, öyle bir sırdır ki, insanın rûhunu inkişâf ettirip geliştirme bakımından ondan daha güçlü bir müessir yoktur ![]() ![]() ![]() “Ben gizli bir hazîne idim ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Cenâb-ı Hakk, bu esrârlı ve nâmütenâhî idrâk ötesi güzelliğin gizli kalmasını arzu etmedi ve kâinâtı yarattı ![]() Bu yaratışta O’nun sonsuz güzellik ve nûr deryâsından bir damlacık, bu âleme ve toprağa nasîb oldu ![]() ![]() ![]() Bütün varlıkları ilâhî muhabbetle yaratan Allâh -celle celâlühû-, onların herbirini kendisinin san’at ve kemâline delîl kıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan var oluş sebebi “muhabbet” olduğundan her canlıda bu vasıf, fıtrî bir temâyül arzeder ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|