Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kısas, resulullaha

Resûlullah'a Kısas

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resûlullah'a Kısas

RESÛLULLAH'A KISAS

Abdurrahman bin Ebî Leyla radıyallahu anh şöyle anlatıyor:
Ensârdan Useyd bin Hudayr şakacı bir kimse olduğu için insanlarla konuşur ve onları güldürürdü Bu sebeple Peygamber aleyhisselâm'ın böğrüne bir ağaç parçası ile vurmuştu Useyd radıyallahu anh:
— Ey Allah'ın Resulü, sabır buyur da hakkımı alayım, dedi Peygamber aleyhisselâm:
— Kısas hakkını yerine getir, benim sana yaptığım gibi sen de bana yap, dedi
Useyd bin Hudayr:
— Fakat senin üzerinde gömlek var, benim üzerimde yoktu, sen vururken, dedi
Peygamber aleyhisselâm Useyd radıyallahu anh'ın, kendisinin çıplak böğrüne vurması için gömleğini kaldırdı Allah'ın Resulü gömleğini kaldırır kaldırmaz da, Useyd radıyallahu anh hemen Peygamber aleyhisselâmın mübarek vücudunu öpmeye, yüzünü ona sürmeye başladı ve:
— Ey Allah'ın Resulü, maksadım yalnızca bu idi! dedi

(Ebû Davud)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com