Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, için, vurmuştum

Allah İçin Vurmuştum

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah İçin Vurmuştum

ALLAH İÇİN VURMUŞTUM

Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri Çaldıran Zaferini kazandıktan sonra ölüler arasında dolaşıyordu, ölülerin içinde düşman askerlerinden birisinin kellesinin hiç zedelenmeden kesildiğini görüp merak etti Ve yanında bulunan vezirlerine emrederek:
— Bu kelleyi tek vuruşla kim kesti ise onu bulun bana getirin, dedi
Paşalar hemen asker içine dağıldılar ve bu yiğit askeri aramaya başladılar Sora sora nihayet o asker bulundu ve Yavuz Sultan Selim Han Hazretlerinin huzuruna getirildi
Yavuz, o askere:
— Evlâdım bu başı böyle sen mi kestin? diye sordu
Meselenin ne olduğunu pek anlayamayan asker biraz durakladıktan sonra:
— Ben kestim, Sultanım, dedi
Yavuz askerden memnun olmuştu Belinden kılıcını çekerek askere verdi ve orada bulunan ölüme mahkûm esirlerden birisini göstererek:
— Şunun başını da öyle bir vurmaya kesebilir misin? diye sordu
Asker soğukkanlılıkla kesebileceğini söyledi Hazreti Yavuz Selim Han, haydi görelim bakalım nasıl kestin diyerek bir vuruşta kesilmesi için emir verdi Elinde kılınç olduğu halde bekleyen genç yiğit bütün gücüyle vurduysa da kelle kopmadı, yani asker harpte kestiği gibi adamı ensesinden kesememişti
Oradakiler şaşkınlık içinde iken Yavuz askere, niçin kesemediğini sorduğunda, aldığı cevap çok calib-i dikkat oldu
Asker, Yavuz Sultan Selim'e:
— Hünkârım, harp meydanında Allah için kılıç vurdum ve bir vuruşta kestim Fakat şimdi ise senin rızan için kılıç çekiyorum ve onun için de bir vuruşta kesemedim Allah rızası için yapılan bir işle padişah iması için yapılan bir iş bir olmasa gerektir, dedi
Büyük kumandan hazreti Yavuz:
— Ben anlamıştım zaten ondan olduğunu, seni tebrik ederim evlâdım, dedi ve bir kese altın hediye etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com