![]() |
Allah İçin Vurmuştum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İçin VurmuştumALLAH İÇİN VURMUŞTUM Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri Çaldıran Zaferini kazandıktan sonra ölüler arasında dolaşıyordu, ölülerin içinde düşman askerlerinden birisinin kellesinin hiç zedelenmeden kesildiğini görüp merak etti ![]() — Bu kelleyi tek vuruşla kim kesti ise onu bulun bana getirin, dedi ![]() Paşalar hemen asker içine dağıldılar ve bu yiğit askeri aramaya başladılar ![]() ![]() Yavuz, o askere: — Evlâdım bu başı böyle sen mi kestin? diye sordu ![]() Meselenin ne olduğunu pek anlayamayan asker biraz durakladıktan sonra: — Ben kestim, Sultanım, dedi ![]() Yavuz askerden memnun olmuştu ![]() ![]() ![]() — Şunun başını da öyle bir vurmaya kesebilir misin? diye sordu ![]() Asker soğukkanlılıkla kesebileceğini söyledi ![]() ![]() ![]() Oradakiler şaşkınlık içinde iken Yavuz askere, niçin kesemediğini sorduğunda, aldığı cevap çok calib-i dikkat oldu ![]() Asker, Yavuz Sultan Selim'e: — Hünkârım, harp meydanında Allah için kılıç vurdum ve bir vuruşta kestim ![]() ![]() ![]() Büyük kumandan hazreti Yavuz: — Ben anlamıştım zaten ondan olduğunu, seni tebrik ederim evlâdım, dedi ve bir kese altın hediye etti ![]() |
![]() |
![]() |
|