![]() |
Ahdi Bozmanın Cezası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahdi Bozmanın CezasıAHDİ BOZMANIN CEZASI Cafer-i Huldî Hazretleri, Hayrun - Nessac Hazretlerine: — Senin mesleğin dokumacılık mıdır? diye sordu ![]() — Hayır!, diye cevap verdi ![]() — Öyle ise sana niçin Nessaç (bez dokuyucu) diyorlar, diye sorunca, Hayrun-Nessaç Hazretleri sebebini şöyle anlattı: — Ben bir zamanlar bir daha taze hurma yemeyeceğim, diye Allah'a ahdetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() — «Seni kaçkın seni», diyerek beni yakaladı ![]() Meğer adamın Kayr adli bir kölesi varmış, kaçmış ![]() ![]() ![]() — Vallahi bu senin kölen Hayr'dır, dediler ![]() Şaşırdım kaldım ![]() Nasıl belâya uğradığımı ve günahımı anladım ![]() ![]() — Ey efendisinden kaçan köle! Daha evvel ne yapıyorsan şimdi de onu yapacaksın ![]() ![]() Ben çaresiz kalmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dört ay kadar orada bez dokudum ![]() ![]() — Ya Rabbi! Bir daha ahdimden dönmeyeceğim ![]() ![]() Sabahleyin Hayr isimli kölenin benzerliği benden gitti, eski halime çevirdi Allah (C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|