![]() |
Hz.Ademin Adını Yazarız .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Ademin Adını Yazarız ..Anlatıldığına göre, 60' lı yıllarda, evrimciliğin iyice alevlendiği günlerde bir grup turist , Süleymaniya Camii'nin imamı Hacı Nazif Çelebi'ye bir kaç soru sorarlar ![]() Kimi, insanın maymundan gelip gelmediğini öğrenmek ister, Kimi de, " Kıldığınız namazda niçin ayakta duruyor, eğiliyor, sonra da başınızı yere koyuyorsunuz? Hacı Nazif Çelebi evrimci turistlere dönerek, Biz namazda önce ayakta durur, sonra rükûa gider, sonra da secdeye kapanırız ![]() Bunların hikmet ve manalarından biri: Ayakta iken ilk insan ve ilk peygamber Hz ![]() ![]() Bunun için elif ( ا ) harfi gibi dimdik dururuz ![]() Sonra rükûa eğiliriz ![]() ![]() Geriye mim ( م ) kalır ![]() ![]() Böylece her namazda babamız Âdem'in ( ا د م ) [ aleyhisselam ] adını yazar, maymundan geldiğimizi iddia edenleri fiilen reddetmiş oluruz ![]() Bunun için evrim iddiası bizde tutunamaz ![]() İkincisine gelince : Namaza başladığımızda ayakta iken Rabbimiz'in üzerimizde tecelli eden sayısız nimetlerini düşünür, sonra bu nimetleri verenin huzurunda minnet ve şükranla rükûa eğiliriz ![]() Ancak bu eğilmeyi de yeterli görmeyiz, sonra kalkıp başımızı secdeye koyar, başımızla da minnetimizi dile getirmiş oluruz ![]() Başımızı şunun için secdeye koyarız : Baş bedenin tümünü idare eden en yüce varlığımız , en kıymetli organımızdır ![]() Bununla şunu kastederiz : " Ey Rabbimiz, varlığımızın en kıymetli kısmı başımızdır ![]() İşte huzurunda başımızı dahi yerlere sürüyor, sana olan minnet ve şükrümüzü en kıymetli varlığımızı yerlere koymakla ifade ediyoruz ![]() Şayet başımızdan daha kıymetli bir organımız olsaydı onu da huzurunda iftiharla yerlere serer, minnet ve şükrümüzü onunla da ifade etmek isteriz ![]() Bu açıklamalardan sonra gruba rehberlik eden turist, "Tamam , bu kadar yeterli ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada turistin biri Hacı Nazif Çelebi'nin yanına yaklaşır ve , " Bundan sonraki namazınız saat kaçta olacak ? Anlattığınız manada bir namazı ben de aranıza karışıp kılmak istiyorum ![]() Bana çok uygun geldi bu anlayış içinde ayakta durmak, eğilmek, başı yerler koyup Yaratan'a minnettarlığını ifade etmek ![]() Bence de ibadet budur " diyerek müslüman oldu ![]() (63) Ahmed şahin, yeni aile İhmihali, Cihan Yayınları |
![]() |
![]() |
|