Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azrail, hazreti, musa

Hazreti Musa Ve Azrail

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hazreti Musa Ve Azrail

HAZRETİ MUSA VE AZRAİL

Ebû Hureyre radıyallahu anh Peygamber aleyhisselâmın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Ölüm Meleği Azrail aleyhisselâm, Hazreti Musa'ya gönderilmişti Musa aleyhisselâm, karşısına çıkar çıkmaz Azrail'in gözüne bir tokat attı ve gözünü kör etti
Azrail aleyhisselâm, Hazreti Allah'a geçen hadiseyi nakletti ve:
— Ey Rabbim, beni ölümü istemeyen bir kuluna gönderdin, dedi Bunun üzerine Allahü Teâlâ, Azrail'in gözünü iade etti ve:
— Git, o kula de ki, elini bir öküzün üzerine koysun, elinin kapladığı yerde ne kadar kıl varsa, onların sayısı kadar kendisine ömür verdim, diye söyle, dedi
Azrail aleyhisselâm gelip Allahü Teâla'nın bu emrini söyleyince Musa aleyhisselâm:
— Ey Rabbim, sonra ne olacak? diye sordu Aîlahü Teâlâ da cevaben:
— Ondan sonra yine ölüm, buyurdu Musa aleyhisselâm da: — O halde Azrail şimdi canımı alsın, dedi Kabrinin de, Beyt-i Mukaddes'e bir taş atımı mesafede yakın olmasını niyaz etti Zira bu sırada Musa aleyhisselâm Tiyh sahrasında bulunuyordu
Peygamber aleyhisselâm daha sonra şöyle buyurdular:
— Orada olsaydım, size Musa aleyhisselâmın kabrini gösterirdim Kesib-i Ahmar'in altında yol tarafındadır

(Buharı, Müslim)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com