![]() |
Turşu Sevenlere Karışık Turşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Sevenlere Karışık TurşuMalzemeler 1 ![]() 2 ![]() 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3 Adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın ![]() Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun ![]() Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin ![]() Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin ![]() Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın ![]() Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın ![]() Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin ![]() Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın ![]() Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin ![]() Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin ![]() Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir ![]() Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|