Palyaço Küllahı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palyaço Küllahı![]() Malzemeler: 16 tane külah için:
[*](pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor )[*]Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın) [*]Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın [*]Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz )[*]Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın![]() |
|
|
|