Balıkçının Ağından Palamut Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıkçının Ağından Palamut TavaBalıkçının ağından palamut tava Bilal GÜLER / YEMEK Malzemeler (4 kişilik) 2 adet palamut 1,5 su bardağı sıvı yağ (250 gr) 1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr) 1 su bardağı un (110 gr) 4 orta boy patates 2 orta boy kabak 2 adet havuç 1 adet limon Tuz, karabiber Maydanoz Yapılışı Önce sebzelerimizi hazırlıyoruz Patatesi, havucu, kabağı soyup bıçakla doğruyoruz Doğradığımız sebzelerimizi ayrı ayrı haşlıyoruz Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırıyoruz; kızgın tereyağına sebzeleri ilave yapıp tuz, biber ve ince doğranmış maydanozla 1 dakika sote yapıyoruz (veya karıştırıyoruz)![]() İki adet balığımızın yüzgeçlerini alıp, kafasını kesip, yıkayıp temizliyoruz Daha sonra bıçakla halka halka 16 parça dilimliyoruz Üzerine tuz atıp una batırarak kızartmaya hazırlıyoruz![]() Bir tavaya 250 gr sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtıyoruz Balıklarımızı tavaya koyup ara sıra harlı ateşe çevirerek 8-10 dakika altın renginde kızartıyoruz Kızarttığımız balıkları tavadan çıkartıp arzumuza göre limon ve haşlanmış sebzelerle veya pilavla servis yapabiliriz Afiyet olsun![]() Not: Balık deyince aklımıza hemen salata gelir Hazırladığınız balığın yanında salata tüketmeyide unutmayınız efendim Çünkü salata hem balığın yanında çok güzel giden bir gıdadır hem de oldukça sağlıklıdır![]() Not: Balık temizlediğimiz zaman ellerimizi önce soğuk su ve sabunla yıkayıp sonra sıcak suyla yıkarsak balık kokusu olmayacaktır |
|
|
|