![]() |
Enginarlı Bahar Tabağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Bahar TabağıEnginarlı bahar tabağı Bilal GÜLER semerkand aile Malzemeler (6 Porsiyon): Zeytinyağı 150 gr Taze enginar 6 adet Limon 2 adet Patates 350 gr (2 adet) Havuç 250 gr (2 adet) Bezelye 100gr Arpacık soğanı 100gr (20 adet) Un 30 gr (1 çorba kaşığı) Dereotu 6 dal Tuz yeterince Toz şeker 15 gr (1tatlı kaşığı) Su 1,5 litre (7 su bardağı) Enginarların hazırlanışı: Tencerenize suyu dökün, üzerine unu ekleyin ve bir adet limon suyunu sıkıp çırpma teliyle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: İkinci boş bir tencereye enginarları dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekor için: Pişirdiğiniz enginarları bezelye, dereotu dalı ve çeşitli sebzelerle süsleyip misafirinize sunabilirsiniz ![]() NOT:Zeytinyağlı yemeklerimizi pişirirken tuz kadar şeker de kullanırsak sebzenin burukluğu gidecek ve lezzetlenecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|