![]() |
15. Gün İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 15. Gün İftar Menüsü![]() Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek+2 su bardağı su 2 adet ortaboy soğan 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ (yada margarin) 1 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber tuz, karabiber 8 su sıcak su (varsa et suyu yada 2 adet bulyon) Hazırlanışı: Tencereye 2 bardak su ve yıkanmış kırmızı mercimekleri koyun, orta ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Yumuşayan mercimekleri varsa blendırdan yoksa tahta bir kaşık yardımı ile süzgeçten geçirin (Süzgeçten geçirdiğinizde nlendırdaki gibi pürüssüz olmayacaktır) Bir başka tencede yağ ve yemeklik doğranmış soğan koyun ve orta ısıdaki bir ateşte kavrun ![]() ![]() Suyu ekleyerek karıştırın ve orta ateşte 10-15 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Etli Taze Fasulye ![]() Malzemeler: 150-200 gr ![]() 2 adet ortaboy soğan 1 kg ![]() 1 çaybardağı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 2 adet ortaboy domates 2 bardak sıcaksu (miktar arttırılabilir) Tuz Karabiber Yapılışı: Fasulyeleri yıkayın, kılçıklarını alın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın ![]() ![]() Etler suyunu salınca yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Not: Suyun fasulyeniz az üzerine çıkmasına dikkat edin ve fasulyeleri çok aşırı pişirmeyin ![]() ![]() Patatesli Dilim Börek ![]() Malzemeler: 3 adet yufka 2 adet ortaboy patates 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rende kaşar peynir kırmızı biber, tuz Yapılışı: Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin ![]() ![]() Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın ![]() Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın ![]() ![]() Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze İncir Tatlısı ![]() Malzemeler: 10-15 adet incir 1 su bardağı tozşeker 2-3 diş kuru karanfil 1 çay kaşığı tarçın süslemek için: isteğe göre ceviz içi yada badem yarım paket çiğ krema Yapılışı: İncirleri yıkayın boyuna ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri, tarçını, karanfili serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|