Ekşili Pırasa Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Pırasa TarifiEkşili Pırasa MALZEMELER 1 Kg Pırasa 4 Adet Soğan 4 Adet Domates ½ Su Bardağı Zeytinyağı ½ Demet Maydanoz 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Adet Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı Salça 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım Baş kısımlarını keselim 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım Her parçayı ince ince kıyalım Kaynar suya atalım 15 dakika haşlayalım![]() Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim![]() Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım![]() Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır ______________________________ ___ |
|
|
|