Fındıklı Krepli Çilekli Dondurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Krepli Çilekli Dondurma TarifiFındıklı krepli çilekli dondurma Fındıklı krepli çilekli dondurma MALZEMELER 25 gr kıyılmış fındık 200 ml süt, 2 yumurta 150 gr un, bir tutam tuz 50 gr bitter çikolata Bir miktar sıvı yağ veya margarin, 8 top çilekli veya vişneli dondurma Süslemek için pudraşeker HAZIRLANIŞI 1) Fındıkları 15 dakika kadar sütün içinde bekletin 2) Yumurtaları bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırın İçine un ve tuz ilave edin Çırpma aletiyle sürekli karıştırarak, ince düz bir hamur oluşana kadar fındıklı sütten ilave edin 3) Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Bitter çikolatayı bıçakla iri iri parçalara bölün 4) Yağ veya margarini geniş bir tavada kızdırın Bir kepçe yardımıyla tavaya bir miktar krep hamuru dökün Döker dökmez de hamurun her yana yayılması için tavayı biraz sallayın Kabarcıkların oluşmamasına dikkat edin Krepin bir tarafı altın sarısı rengini alınca, diğer tarafını çevirip pişirin 5) Hazır krepleri servis tabaklarına alıp istediğiniz şekilde katlayın Her tabaktaki krepin yanına 2 top dondurma ilave edip hepsine pudraşekeri serpin Çikolata parçacıklarıyla süsledikten sonra hemen servis yapın DİKKAT! KREP HAMURU 30 DAKİKA DİNLENDİRİLMELİ <div> ______________________________ ___ |
|
|
|