![]() |
Karadeniz Hamsi Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Hamsi PilavıMalzemeler 2 kg ![]() 2 su bardağı pirinç 3 - 4 adet soğan 3 - 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşığı dolmalık üzüm (tepeleme) 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (tepeleme) Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 tatlı kaşığı yenibahar 2 tatlı kaşığı nane 2 - 2,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Yapılışı Büyük boy pilav tenceresine küp küp yemeklik soğanımızı doğruyoruz ,sıvı yağımızı da ilave edip kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() Pilavımız piştikten sonra yıkadığımız kuru nanemizi,dolma baharımızı,karabiberimizi ve tarçınımızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz üzerine de 2-3 kat kağıt havlu koyup kapağını kapatıyoruz pilavımızı bir kenara alıyoruz Diğer tarafta hamsilerimizin kılçıklarını ve içini temizleyip bir güzel yıkıyoruz biraz tuz koyup karıştırıyoruz ![]() ![]() Tabanı bu şekilde dizdikten sonra sıra kenarlarını dizmeye geliyor kenarlarına da yine hamsinin sırtı dış yüzeye bakacak şekilde bitişik nizam ve kuyrukları dışarı sarkacak gibi diziyoruz ![]() ![]() Artık pilavımızla hamsilerimizi buluşturmamızın zamanı geldi Pilavımızın üzerini kaşığımızın tersi ile çok sıkıştırıp ezmeden düzlüyoruz ve kuyrukları aşağı bakan hamsileri tabağın içine doğru ama kaydırmadan yavaşça çeviriyoruz ![]() Bayağı bir sıkışık dizmenizde fayda var çünkü piştikçe aralar oluşuyor eğer bol ve sıkış sıkış dizerseniz bu aralar piştiğinde oluşmaz ![]() 1 limonu da üzerine halka halka kesip yerleştiriyoruz ![]() Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda 1 saat 15dak ![]() ![]() Yanına da bir güzel kıvırcık salata Afiyet Olsun ![]() Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|