![]() |
Unutkanlik Bir Hastalik Mi?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutkanlik Bir Hastalik Mi?..Kimimiz bir telefonu, kimimiz randevusunu unutur ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski bildiklerini de zor hatırlıyor "STRES hormonlarına bağlı olarak beyinde bilgi akışı zayıflıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutkan mısınız? • Sık kullandığım telefon numaralarını zor hatırlıyorum • Eşyalarımı koyduğum yeri hatırlamıyorum • Okumayı bıraktıktan sonra kaldığım yeri hatırlamakta güçlük çekiyorum • Alışverişe çıkarken alışveriş listesine ihtiyaç duyuyorum • Randevuları, tarihleri, organizasyonları unutuyorum • Alışverişe çıktığımda neler yapmayı planladığımı unutuyorum • Tanıştığım insanların isimlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum • Televizyonda izlediklerimi hatırlamakta güçlük çekiyorum • Söylemek istediklerimi ifade etmekte zorlanıyorum • Dilimin ucuna gelenleri söyleyemiyorum • Tanıştırılan insanların isimlerini hemen unutuyorum • Bir başkasını dinlerken aklımdakileri unutuyorum • Yazı yazarken, bilgisayar ve hesap makinesi kullanırken hata yapıyorum • Tek bir konuya yoğunlaşamıyorum • Okuduğum şeye konsantre olamıyorum • Söylenenleri hemen sonra unutuyorum • Yaptıklarımın iyi olduğundan emin olabilmem için yavaş yapmak zorundayım • Kafamın içi boşalmış gibi hissediyorum • Günlerden hangi gün olduğunu unutuyorum Puanlama: Asla: 0 Seyrek: 1 Bazen: 2 Sık sık: 3 Değerlendirme: 0 - 15 puan: Hafızanız çok iyi, sorun yok ![]() ![]() 15 - 25 puan: Küçük sorunlar başlamış, dikkatli olun ![]() 25 - 35 puan: Sınırdasınız ![]() ![]() 35 puan üzeri: Uzman yardımı almanız gerekir ![]() KAYNAK: Üye Olmayanlar Forumumuzdaki Linkleri Göremez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|