![]() |
Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ...![]() 20 Ocak 1915'de Mustafa Kemal tarafından komutası üstlenilen tümen, biri 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelibolu’ya ulaşan Mustafa Kemal , kendi tümeninden 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24-25 Nisan akşamı,çıkarmanın ilk günü, İngiliz ve Anzak kuvvetleri Arıburnu’ndan karaya çıkmaya başlamışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O anı Mustafa Kemal , Ruşen Eşref Ünaydın ile yaptığı görüşme sırasında şöyle anlatmaktadır: “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Niçin kaçıyorsunuz ? dedim ![]() -Efendim düşman dediler! -Nerede? -İşte! diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler ![]() Gerçekten de düşmanın bir avcı kuvveti 261 rakımlı tepeye yaklaşmış ve tam bir serbestlik içinde ileriye doğru yürüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Düşmandan kaçılmaz, dedim ![]() - Cephanemiz kalmadı, dediler ![]() - Cephaneniz yoksa süngünüz var,dedim ![]() Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada Türk askerleri mevzi alınca karşı taraf da mevzilenir ve 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum ![]() ![]() 25 Nisan 1915 günü, vakit ikindiye yaklaşırken, ilk çıkarma kademesi olan tümenin sahile çıkışı da tamamlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arıburnu'nda görev yapan 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Sisli bir nisan sabahı 57 ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal'in ,Yarbay Hüseyin Avni Bey'in ve silah arkadaşlarının Türk ulusu için yaptıklarının unutulması mümkün değildir ![]() Sizleri hiç unutmayacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
m_r_b
|
![]() yanlış değilse öğrendiğime göre 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paylaştığın için teşekkürler okurken insanın tüyleri ürperio
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
_SiYaH_
|
![]() evet bende duydum öle bişeyy >>>> paylaşım için tşkrler yosun emeğine sağlıkkk ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bukettt
|
![]() aa ben yeni çöğrendim hepinize teşekkürler yosun abla çook teşekkürler konu için |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ... |
![]() |
![]() |
#6 |
Ergenekon
|
![]() Cevap : Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ...eline gönlüne sağlık, "çanakkale neden geçilmedi" başka söze gerek var mı? m-r-b : yanlış değilse öğrendiğime göre 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evet: Savaşta 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
are-x
|
![]() Cevap : Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ...teşekkürler paylaşımın için yosun
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Dünya Askerlik Tarihinin En Kahraman Birliği '' 57.Alay'' ...tşkler çok güsel bi paylaşım olmuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|