|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| browseri, göre, hızlı, kullanıyorsunuz, tarayıcı |
Hangi Browseri (Tarayıcı) Kullanıyorsunuz Ve Hangisi Size Göre En Hızlı ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Browseri (Tarayıcı) Kullanıyorsunuz Ve Hangisi Size Göre En Hızlı ?Evet arkadaşlar Başlıktanda belli olduğu gibi hangi browser (tarayıcı) hızlı ? ve siz hangi tarayıcıyı kullanmayı tercih ediyorsunuz ?![]() ![]() Tercih ettiğiniz tarayıcının avantajları nelerdir![]() ![]() Evet, ben başlayım; Opera ! Nedenine gelirsek; Bugünümü sırf tarayıcı testine verdim ![]() Firefox 4 Beta, İE 8, Google Chrome 10, Safari ve Opera 11 indirip denedim ![]() Firefox 4'dü hiç beğenmedim Hızı sanki eski sürümlerinde daha iyi gibiydi![]() Sayfaları çok geç açıp, 3-4 sekme açtıktan sonra çabucak kilitleniyor ve eklentilerde çoğunda hata veriyor uyumsuzluk hatası![]() Bunların üzerine hemen Firefoxu kaldırdım![]() Sonra Google Chrome 10'u kurdum Chrome ise gayet hızlı, kullanışlı, şık tasarımlı, kolay tema seçilebilen bir tarayıcıydı![]() Hele 10 sürümü harika ötesiydi![]() Beni Chrome'den soğutan tek nokta ise belkide tarayıcı seçimlerimde ilk baktığım nokta olan html kodlarıydı![]() Bunu şöyle açıklayım; Mesela bir yazı yazdım forumda, sonra bunu kalın yapmak için "B" butonuna bastım![]() Hemen böyle bir görüntü oluyor "webhatti com![]() ![]() Yani html kodu gözüküyor ![]() Ben ise Firefox ve İE'deki gibi html göstermeden direkt olarak yazının kalın hali çıksın istiyorum![]() Bu uzun yazılarda çok karmaşık görüntülere neden oluyor![]() Bunun üzerinde Chrome'yi de sildim![]() ![]() Gelelim Safari'ye ![]() Safari'de ise dış görünüş olarak hiç hoşuma gitmedi![]() Ayrıca aynı firefox'da olduğu gibi sayfalarda kilitlenme oluyordu hemen onuda kaldırdım![]() ![]() ![]() Sonra İE kurdum ![]() İE tam istediğim gibi bir tarayıcıydı![]() Gerek dış görünüşü gerek html kodlarının görünmemesi tam benim istediğim gibiydi![]() Ta ki güvenlik açıklarını öğreninceye dek![]() Birçok kaynaktan okudum ki İE birçok güvenlik açığı bulunuyormuş![]() Bende mecburen silmek zorunda kaldım![]() ![]() ![]() Gelelim Opera'ya ![]() ![]() Son olarak Opera kurdum![]() ![]() Operayı kurduktan sonra hemen açıldı ve kolay dizaynı ve dış görünüşü ile beni büyüledi ![]() Herşeyi kullanıcının isteği üzerine ayarlanıyor![]() Mesela farenizin ortasındaki topa tıkladığınızda yeni sekme oto açılıyor![]() Linkin üstüne gelip ortadaki topa tıkladığınızda hemen yeni sekmede açılıyor![]() ![]() Bunun gibi birçok özelliği var ve hepsini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz![]() Ayrıca Firefox ve Google Chrome'ye göre oldukça hızlı![]() Ayrıca Turbo Modu bile var![]() Bağlantı yavaş olduğunda Turbo Modu etkin hale getirin ve hemen hızlansın![]() Dikkat, Turbo Modu normalde açık bırakmayın![]() Sayfaların yüklenmesinde sorun çıkarabiliyor sadece yavaş olduğu zaman deneyin![]() ![]() Operada ise html aynı Chrome'deki gibiydi![]() Biraz araştırdıktan sonra html gizlemeyi buldum ve aynı Firefox'daki gibi oldu![]() Ne eklenti ne program hiçbirşey![]() Sadece ayarlarından ayarlanıyor![]() Harika ötesi birşey![]() Operayı denemeyenler bunu kaçırmasın süper birşey![]() Tabiki sizin görüşlerinizi de almak isterim ![]() Kesinlikle alıntı değildir kendi yazım emek verdim hiç değilse bir yorum![]() ![]()
|
|
|
|