Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baş, faydasız, kompozisyon, mezara, yaraşır

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon

Faydasız Baş Mezara Yaraşır İle İlgili Kompozisyon
Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

KONU: "FAYDASIZ BAŞ MEZARA YARAŞIR"
Ana fikir: Hiç kimseye faydası dokunmayan, yararlı işler yapmayan insanın yaşaması bir anlam taşımaz

KOMPOZİSYON METNİ:
"Kültürlü ve olgun insan, topluma ve insanlığa faydalı olma yolunda sorumluluk taşıyan kimsedir Her insanın kendi çevresinde; kendi çapında faydalı olabileceği işler vardır Bunu anlayabilmek ve yapmak insani meziyetlerimizin başında gelir Ne kendilerine, ne de başkalarına faydalı olmayan kişiler, toplum içinde birer parazit gibidir Hayvanların bile doğa düzeninde bir ahenk yaratmak için kendi çaplarında çaba gösterdikleri şu dünyada, boş bir kalıp gibi yaşamak manen ölmek demektir İnsani yaşama, sadece yeme, içme, nefes alma işlemlerinden ibaret değildir Kendimizden başlayıp aile çevresinden bütün insanlığa karşı gittikçe genişleyen görevlerimiz vardır Bunlara sırt çevirmek, vurdumduymazlık etmek, ancak eğitimden, insani değerlerden yoksun insanların harcıdır Böyle insanlar, hiç kimse tarafından sevilmez ve sayılmazlar; hatta birer şahsiyet olarak dahi kabul edilmek istenmezler Bu manevi afaroz, gurur ve şahsiyet sahibi insanlar için ölümden de beterdir Şu geçici dünyada gerçekten yaşadım diyebilmek için, faydalı işler yapmak, eserler yaratmaya çalışmak gerekir Böyle bir çaba, hem kendimizi, hem de çevremizdekileri yüceltir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com