Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafi, halinde, keşiflerin, maddeler, nedenleri

Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

Coğrafi Keşifleri Nedenleri Nelerdir Kısaca

Keşiflerin belli başlı nedenleri şunlardır;
-Avrupa'da coğrafya bilgilerinin artması ve gemicilik deneyiminin çoğalması, pusulanın ögrenilmesi
-Avrupanın kendinde olmayan ama Doğu uygarlıklarında olduğunu bildikleri zenginliklere (baharat, ipek ve diger maddi kaynaklara) ulaşmak için yeni, kısa ve ucuz yol arayışı
-Özellikle İspanyol ve Portekiz krallıklarınca, değerli madenlere ulaşılması için gemicilerin desteklenmesi
-Hiristiyanlık dininin ve Avrupa kültürünün yaymak istenilmesi
-Artan bilgilerin de etkisiyle dünyanın tanınmak istenilmesi
-Pusulanın geliştirilmesi
-Sağlam gemilerin yapılması
-Coğrafya bilgisinin artması ve cesur gemicilerin yetişmesi
-Avrupada bu gelişimleri takip eden dönemde doğuya ulaşmak isteyen gemiciler,İspanya ve Portekiz krallıklarından aldıkları yardımlarla açık denizlere açıldılar

Coğrafi Keşiflerin Sonuçları

Coğrafi Keşiflerin Sonuçları
1 İpek ve Baharat yollarıönemini kaybetti yerine Atlas Okyanusu kıyısındaki limanlar
(Lizbon,Amsterdam,Rotterdam ve Londra) önem kazandıBu durum özellikle Osmanlıdevletini
ekonomik açıdan olumsuz etkilemiştir
2 Yeni bulunan ülkelerden Avrupa’ya bol miktarda altın ve gümüşgirdi
3 Keşfedilen yerlere özellikle Amerika kıtasına Avrupa’dan göçler olduAvrupa kültürü bu
bölgeye yayıldı
4 Avrupa’da zengin ve sanattan zevk alan bir sınıf ortaya çıktı(Burjuva sınıfı) Bu durum
Rönesans hareketlerinin başlamasında etkili olmuştur
5 Avrupalılar bilinmeyen birçok bitki ve hayvan türünü Avrupa’ya taşıdı
6 Avrupalılar keşfedilen yerlerde sömürge imparatorluklarıkurdular
7 Hristiyanlık dini genişalanlara yayıldı Fakat bilimsel gelişmeler sonucu ortaya çıkan gerçekler
kiliseye ve din adamlarına olan güveni azalttı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com