Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mevsiminde, meyveleri, yaz, yetişen

Yaz Mevsiminde Yetişen Meyveleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaz Mevsiminde Yetişen Meyveleri



yaz mevsiminde yetişen meyveler,

Yazın Yetişen Meyveler Hangileridir,



Yaz Mevsiminde Hangi Meyveler Yetişir - Yaz meyveleri



Karpuz: Sıcak iklimi sever Yüzde 95’i su olduğu için temizleyici bir özelliği vardır Yemekten önce ya da biraz aç karnına yenirse hazmı zorlaştırmaz Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür Kilo vermeyi de kolaylaştırır İçeriğinde bol miktarda A, C vitamini, antioksidan ve potasyum bulunur


Kavun: Kavun, B vitamini, brom ve iyot içerir, sinirleri yatıştırır, kanı temizler ve kolay bir uyku sağlar Damar tıkanıklığı ve kansızlık için de önerilir Karpuza göre hazmı daha güç ve şeker oranı daha fazla olduğu için dikkatli tüketmek gerekir Açık renkli ve düz kabuklu ‘bal kavunu’ iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağıdır


Vişne: Kökeni Kuzey Anadolu Dağları’dır Ülkemize, kuşlar ve hayvanların tohumlarını taşımasıyla gelmiştir Kiraza oranla daha az kalori içerir İdrar söktürme özelliği vardır Ateş düşürür ve susuzluğu giderir A vitamini, potasyum ve karbonhidrat içerir


Şeftali: Türkiye’nin her yerinde yetişir Şuanda en çok Marmara Bölgesi’nde yetiştir Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar Çok da iyi idrar söktür C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açısından zengindir


Kayısı: Türkiye’de en çok Malatya’da üretilir Çocukların gelişmesinde önemli rol oynayan kalsiyum ve magnezyum içerir Bu şekilde kemikleri kuvvetlendirir, erimesini önler Kan yapar, cildi ve saçı canlı tutar Lifli bir meyve olduğu için bağırsakları korur A ve B3 vitamini ile potasyum içerir


Dut: Türkiye’de yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen dut meyvesi Çin’den dünya üzerine yayılmış çok yararlı bir meyvedir Özellikle Ayaş dutu çok meşhurdur Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinir Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını döker Ne şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Karaduttan elde edilen şurup ise, ağız ve boğaz antisepsisinde, öksürüğü dindirmede ve diş eti iltihaplarında kullanılır


İncir: Çok lifli bir besin olan incir A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengindir Ayrıca, özellikle kuru incirde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ve protein bulunur İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır Bağırsakları yumuşatır Kabızlığı giderir Vücuda kuvvet ve enerji verir Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir Öksürük ve boğaz ağrılarını geçirir Nezle ve bronşite faydalıdır Özellikle kuru incir balgam söktürür İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur Kansere karşı da koruyucudur Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır


Mango: A,C ve E vitamini ile demir bakımından zengindir Böbreklere faydalı olan ve kanı temizleyen mango, aynı zamanda sindirimi hızlandırır ve asitli yiyeceklerin zararlarını azaltır


Papaya: Papaya egzotik meyveler arasında çok değerli bir yere sahiptir Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinden sağlanabilir Papaya olgunlaştıkça içerdiği C ve A vitamini miktarı da artar İçerdiği karbonhidrat da tabi şekerlerden gelmektedir Enerji veren bir besin olduğu için, gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için mükemmel bir kuvvet deposudur Papayanın eski zamanlardan beri bilinen inanılmaz bir özelliği vardır Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra diğer besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur Papayada bulunan ‘papain’ adlı enzim, yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardımcı olur


Üzüm: Üzüm birçok hastalık için koruyucudur Kuru üzümün de demir miktarı yüksek düzeydedir Kansızlığa karşı bir C vitamini kaynağı ile tüketildiğinde, içerisindeki demirin vücuttaki kullanım düzeyi artar


Ananas: İçeriğinde A ve C vitamini ile potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bulunur Bakteri ve parazitlerle savaşmakta çok etkili bir meyvedir İltihaplanma riskini azaltır Yaraların hızla iyileşmesini sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.