Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abd´nin, kuruluşuabd´nin, kuruluşunun, sonuçlarıabd, tarihi

Abd´Nin Kuruluşu-Abd´Nin Kuruluşunun Sonuçları-Abd Tarihi...

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abd´Nin Kuruluşu-Abd´Nin Kuruluşunun Sonuçları-Abd Tarihi...

ABD´nin KuruluşuAmerika´nın 1492´de keşfinden sonra İspanyollar, Portekizliler, Fransızlar ve İngilizler, bu kıtada toprak sahibi oldular İngilizler, Amerika´daki topraklarını genişlettikten sonra İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelerden göçmenler yerleştirerek koloniler kurdu 18 yüzyıl ortalarında, bu kolonilerin sayısı 13´e yükseldi Koloniler, ABD´nin temelini oluşturmuştur

İngilizlere bağlı olan koloniler, İngiliz Kralı´nın tayin ettiği bir vali tarafından yönetiliyor ve bir de meclisleri bulunuyordu Amerika´da yaşayan bu insanların İngiltere´nin özgür vatandaşlarından farkı yoktu 1756-1763 yılları arasında İngiltere´nin Avusturya, Fransa ve Rusya ittifakıyla yaptığı savaşlar (Yedi Yıl Savaşları), İngiltere´nin maliyesinin bozulmasına neden olmuştur

İngiltere´nin mali durumunu iyileştirmek amacıyla yeni vergiler koyması, Amerika´daki kolonilerin tepkisiyle karşılaştı 1774´te toplanan 1 Filedelfiya Kongresi´nde İngiltere ile savaşa karar verildi 2 Filedelfiya Kongresi´nde (1776) 13 sömürge, bağımsızlıklarını ilan ettiler Bu kongrede İnsan Hakları Bildirisi kabul edilerek onaylandı

Fransa, İspanya ve Hollanda´dan yardım alan koloniler, İngilizleri yendiler İngilizler, barış istemek zorunda kaldı ve Versaille (Versay) Antlaşması imzalandı (1783) Bu antlaşmaya göre:

İngilizler, 13 sömürgenin bağımsızlığını tanıdılar

Antillerden bazı adaları ve Senegal´i Fransa´ya verdiler Bağımsızlıklarını ilan eden eyaletler içişlerinde serbest olmak şartıyla bir araya gelerek Amerika Birleşik Devletleri´ni kurdular (1787)

ABD´nin Kuruluşunun Sonuçları

İnsan Hakları Beyannamesi ilan edilerek demokratik bir rejim kurulmuş ve Avrupa´ya örnek olmuştur
Avrupa´ya karşı denge unsuru olmuştur
Avrupa kültür ve medeniyeti yeni bir yayılma alanı bulmuştur
Göçler sonucunda Avrupa´da işsizlik azalmış, siyasi ve dini kavgalar önemini kaybetmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com