Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dupuis, hayatı

Dupuis Hayatı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dupuis Hayatı

Dupuis Kimdir?

Dupuis hakkında bilgi

Dupuis biyografi

Fransız bilgin, diplomat ve filozoflarındandır 26 Ekim 1742'de Triyechâteau'da doğmuş, 29 Eylül 1809'da ölmüştür La Rochefaucauldun himayesiyle Harcourt Koleji'nde yetişmiş olup, Tanrıbilim Lisansını almıştır Lisiuex Koleji'nde retorik okutmuştur Laland'ın astronomi dersleri takip ederek, kendi sisteminin temelini teşkil eden 'Tarih Felsefesi'nin ilhamlarını kazandı

Enstitü üyeliğine de seçilmiş olan Dupuis'ye göre, bütün dinlerin, ibadet ve törenlerin, insel inançların kaynağı birdir; hepside astronomiye bağlıdır Dupuis'e Convention idaresi tarafından büyük değer verilmiştir

Büyük Fréderic, kendisine Berlin Üniversitesi'nin Edebiyat Kürsüsü'nü vermiştir 1788'de Academie Des Inscriptions et Belles Elttres'e üye seçilmiştir Daha sonra College de France'de Latin belâgati profesörü olmuştur

Convention, ulusal eğitim işlerinde kendi ilkelerinin ve kanunlarının uygulaması için onu vilayetlerde komiser olarak çalıştırmıştır Dupuis Napoléon'un büyük sevgisini kazanmıştır Onun konsüllüğü zamanında, yasama işlerini hazırlayacak olan konseye katıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com