![]() |
İntel 4Ghz İle Amd'yi Vurmayı Planlıyor - 45Nm Saat Hızları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İntel 4Ghz İle Amd'yi Vurmayı Planlıyor - 45Nm Saat HızlarıAMD'nin yeni nesil işlemcilerine yönelik geçen bereketli günlerin ardından Intel'in yıl sonunu hedef alarak hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip çift çekirdekli Wolfdale ve dört çekirdekli Yorkfield işlemcileri hakkında da bazı yeni ve somut bilgiler ortaya çıkmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Öncelikle Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli Wolfdale ve Yorkfield işlemcilerinin duyurulmasına paralel olarak piyasaya sürülecek ilk modellerinin sahip olması beklenen saat hızları da ortaya çıkmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çift çekirdekli Wolfdale işlemcilerinin saat hızlarından sonra şimdi de Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek 4 çekirdekli Yorkfield işlemcilerinin detaylarına birlikte bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslına bakılırsa Intel'in 4 çekirdekli Yorkfield işlemcisi hakkında ortaya çıkan haberler genellikle Yorkfield'ın Extreme modeli olan ve büyük bir ihtimalle Core 2 Extreme QX6950 model tanımlaması ile piyasaya giriş yapması beklenen 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMD'nin hazırlamakta olduğu yeni nesil çift çekirdekli Phenom X2 işlemciler ile 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|