![]() |
İşlemci Dünyası İçin Yeni Dönem: İntel 45Nm İşlemcilerini Duyurmaya Başladı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşlemci Dünyası İçin Yeni Dönem: İntel 45Nm İşlemcilerini Duyurmaya BaşladıBugün yeni bir haftanın başlangıcı olmakla birlikte donanım dünyası için çok daha büyük bir anlama sahip ![]() ![]() ![]() ![]() Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri bazı açılardan da ilkleri beraberinde getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni üretim teknolojisininin kullanıcılar ve üretici açısından temel getirileri neler olacak? Öncelikle Intel tarafına bakalım, yeni üretim teknolojisine geçiş ile birlikte önemli bir maliyet avantajı yakalayan Intel, kullanıcılara aynı veya daha uygun fiyata 65nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerden çok daha iddialı çözüm satın alabilme fırsatı sunacak ![]() ![]() ![]() Kullanıcı açısından durumu değerlendirdiğimiz daha yüksek performansa sahip işlemciler kapıda ![]() ![]() ![]() Intel'in 45nm üretim teknolojisi ürettiği işlemcilerin fayda ve avantajlarını kullanma şansına ilk olarak profesyonel kullanıcı ve kurumlar sahip olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intel'in sunucu ve iş istasyonları için geliştirdiği 45nm üretim teknolojisine sahip Xeon işlemcilerin saat hızları ve bazı diğer teknik detaylara yukarıdaki tablo aracılığı ile ulaşabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|