Reçel İncir Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel İncir ReçeliReçel İncir Reçeli MALZEMELER 1,5 kg ham incir 1,5 kg Toz şeker 1 adet limonun suyu 1,5 su bardağı su HAZIRLANIŞI 1 Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 5-6 dakika haşlayın![]() 2 Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin![]() 3 Bu esnada tekrar temiz su kaynatın![]() 4 Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın![]() 5 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın![]() 6 Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin![]() 7 Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın![]() 8 Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın![]() 9 Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun![]() NOT:İsterseniz incirlerin bir kısmının içine karanfil koyarak bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz
|
|
|
|