Reçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve YapılışıReçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve Yapılışı Erik Reçeli ![]() Malzemeler; * 1 kg erik* 1 kg toz şeker* 1,5 su bardağı su * 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzuHazırlanışı; 1 Erikler yıkanır İkiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır![]() 2 Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir![]() 3 Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır![]() 4 Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur![]() Erikler iriyse doğranabilir biz reçellerin tanelerini ve iri olanlarını tercih ediyoruz ![]() alıntı |
|
|
|