Yemek Tarifleri-Tavuklu Keşkeş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Tavuklu Keşkeşyemek tarifleri-tavuklu keşkeş TAVUKLU KESKEK ![]() Malzemeler : Yarim kg asurelik bugday 1 adet tavuk bulyon 1 adet büyük boy tavuk 1 adet büyük boy sogan 125 gram tereyagi 1 çorba kasigi toz kirmizibiber Üzerine: 1 su bardagi haslanmis nohut Tarifi Ayiklanmis bugdayi bol su ile yikayin Üzerine çikacak kadar soguk su koyup, tavuk bulyonla birlikte yarim saat haslayin Süzdügünüz bugdayin üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin Ertesi gün yikanmis tavugu tencereye ekleyin Ayiklanmis sogani tencereye atin Kapagini kapatip, tavuk ve bugday iyice haslanana kadar pisirin Sogani içinden alin Tavuk etini kemiklerinden ayirip, bugdaya ekleyin Mikserle ya da parçalayici ile keskegi iyice çirpin ve servis tabagina alin Üzerine bir tavada erittiginiz toz kirmizibiberli tereyagini gezdirip, nohut serpin Sicak olarak servis yapin
|
|
|
|