Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iftar, kilis, yemekleri

Kilis İftar Yemekleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kilis İftar Yemekleri






kilis İftar yemekleri
Sofralarımıza ayrı bir güzellik katacak kilis mutfağı yemekleri
kilis yemekleri
Kilis ilinn güzel yemekleri

dün sitede yöresel yemeklerden bahsettikten sonra annemin kilis'li arkadaşı aynur ablaya iftara gittik aynur abla yöresine ait pek çok yemek hazırlamıştı bunlardan benim not alabildiğim bazıları:
  • bulgur köfteli etli çorba
  • içli köftetepside kıyma kebabı
  • iran pilavı (çilav)
  • dolma
  • patatesli börek
  • soslu kırma zeytin
  • kabak salatası
  • güllaç
çorbanın tam adını sormayı unuttum bilenler varsa listede düzeltebiliriz bir de dolma sanırım bizim bildiğimiz patlıcan dolması değildi biraz araştırınca kilis'te acir dolması olduğunu öğrendim belki o olabilir son zamanlarda doğu mutfağı çok ilgimi çekmeye başladığı için ablamla ikimize ayfer t ünsal'ın ayıntab'dan gaziantep'e yeme içme kitabını aldım ünsal'ın kitabı hem 164 harika tarifle dolu hem de yörenin yeme-içme alışkanlıkları üzerine çok değişik ve ayrıntılı bilgiler içeriyor artık arada size ekşili ufak köfte veya simit aşı tarifi yazabilirim
aynur abla'dan iki tarif aldım; iran pilavı ve tepsi kebabı ama baştan söylemeliyim ki tariflerin bazı yerleri göz kararı ve sorularınızı hemen aynur ablaya sorabilme ihtimalim düşük
iran pilavı (çilav)

iran pilavının özelliği ilk başta lapa gibi pişirilmesi daha sonra tereyağı ile tekrar pişme işlemine girmesi 3 bardak iran pirincini 4-5 saat önceden normal su ile ıslatın daha sonra pirinçleri bol tavuk suyunda pirinçler yarı pişene kadar (3-4 dakika) haşlayın haşladığınız suyu süzün bir tencereyi iyice yağlayın tencereye halka halka kesilmiş patatesler dizin üzerlerine pirinçlerin yarısını dökün pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk eti, haşlanmış nohut, haşlanmış mantar, antep fıstığı ve badem yayın kalan pirinci de bunların üzerine ekleyin pilavın aralarına tereyağı parçaları koyun tekrar ocağa alıp patatesler kızarana kadar pişirin patatesler piştikten sonra tencereyi bir borcama ters çevirip servis yapın
tepside kıyma kebabı:

malzemeler:
  • 1,5 kg az yağlı koyun kıyması
  • 4-5 adet sivribiber (acı olmasını isterseniz 8-9 adet)
  • 1 büyük demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak (varsa taze)
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 4-5 adet patates
  • 4-5 domates
hazırlanması:
1 sivribiberleri, maydanozu ve sarımsağı çok ufak doğrayın sebzeleri ve baharatları ete yedirin
2 fırın tepsisinin altına halka halka doğranmış patatesleri dizin üzerine yoğurduğunuz kıymayı en fazla 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın
3 tepsiyi fırına sürün tamamen çıkarmadan 5-10 dakika önce tepsinin kenarlarına büyük doğranmış domates dilimleri dizin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.