Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorba, karpuzdan, tatlı, yapılır

Karpuzdan Çorba Ve Tatlı Yapılır Mı?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzdan Çorba Ve Tatlı Yapılır Mı?




Hatice Kübra Tongar



Alışılagelmiş tüm tariflerinizi unutun! Bu tarifler daha önce mutfağınıza girmedi, anneniz hatta kayınvalideniz bile bu tarifleri denemedi! Basmakalıp mutfak deneyimlerinizi bir anda alt üst edecek farklılıkta dört tarif, siz maharetli hanımların eşlerinizin midesinden kalbine uzanan yolda çok sağlam bir temel atacak…

Yazın sıcak yüzünü fazlasıyla hissettirdiği şu günlerde, ne biz hanımların canı ocağın başına geçip yorucu menüler hazırlamak ister, ne de sıcakların vücudumuza kaybettirdiği suyun yerini yağlı yiyecekler, kızartmalar doldurabilir Yaz akşamlarımızı süsleyen hafif menülerin ya da piknik örtülerimizi bereketlendiren çeşit çeşit aperatiflerin en vazgeçilmez çeşidi ise muhakkak ki karpuzdur
Yaz sıcaklarının bizleri suya hasret bırakan yüzü kendini belli ettiğinde, bizler için bol sulu, tatlı mı tatlı, besleyici ve hafif bir karpuz diliminden daha lezzetli ne olabilir ki?
Hamile bayanların aşerme listelerinin ilk sırasını her ne kadar erik almış olsa da, karpuz da hiç yadırganamayacak bir rekabet içerisinde eriğin tahtına göz dikmiş durumda…
Uzmanlar, kan basıncının dengelenmesinden, sağlıklı zayıflamaya kadar çok sayıda faydası olan ve “tam bir sağlık kaynağı” olarak manavlarda yer alan karpuzun, yaz aylarında bol bol tüketilmesini öneriyor
Karpuz, yüzde 95’ini oluşturan suyla, hem vücudumuzda tam bir detoks etkisi yapıyor, hem de böbreklerimizin çalışmasına ve vücut toksinlerinin idrar yoluyla bedenden atılmasını sağlıyor
Bu özellikleriyle diyetlerin de bir numaralı meyvesi olan karpuz, kan basıncı ve kalp fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor ve birçok kanser türüne karşı adeta koruyucu bir kalkan görevi görüyor

Vitamin zengini
İçeriğinde bol bol B, C vitamini ve anti oksidan içeren karpuz, ayrıca barındırdığı “Likopen” maddesiyle de kan basıncını düzenleyip kalbi enfarktüse karşı adeta bir zırh gibi koruma görevi üstleniyor
Yazın gelmesiyle hanımların bir numaralı gündem maddesi haline gelen “diyetler” ise, karpuzun içeriğindeki bol su ve sıfıra yakın şeker oranı sayesinde bir dert olmaktan çıkıveriyor
Uzmanların yağ ve kolesterol içermediği ve kalorisi de çok düşük olduğu için yaz rejimlerinde ısrarla önerdiği karpuz, adeta bir şifa pınarı olarak marketlerdeki “best seller” unvanını bu yaz da hiçbir meyveye kaptırmayacak gibi gözüküyor

Karpuzu nasıl tüketelim?
Karpuzun içeriğindeki saymakla bitmeyen şifalardan tam anlamıyla faydalanabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

- Karpuzu yemeklerden hemen sonra tüketmeyin
- Bu durum şişkinliğe ve sindirim sıkıntısına sebep olabilir
- Karpuzu olabildiğince aç karnına ve bolca tüketin
- Eğer yemekten önce yeme fırsatınız olmuyorsa, bu mucize meyveyi yemekten çok sonra tüketmeyi tercih edebilirsiniz

Karpuzla renklenen hafif tarifler
Siz, karpuzun en yakın dostu yalnızca beyaz peynir mi sanırdınız? Yoksa karpuzla yaptığınız en farklı tarif meyve salatası mıydı? İşte tüm bildiklerinizi alt üst edecek farklılıkta leziz karpuz tarifleri…

Karpuz Güzellemesi

Malzemeler

1 adet ufak karpuz
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

- Karpuzun çekirdekleri çıkarın
- Lokmalık şekilde doğrayıp, geniş bir kaba yerleştirin
- Diğer yanda su, nişasta ve şekeri, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin
- Biraz ılıdıktan sonra karpuzların üzerine bu kıvamlı karışımı dökün
- Buzdolabında soğuttuğunuz bu hafif tatlıyı, yaz akşamlarında servis edebilirsiniz
- Afiyet olsun


Karpuzlu Shake

Malzemeler

Küp şeklinde doğranmış 2 dilim karpuz
10 adet buz parçası
4 çorba kaşığı vişneli dondurma

Hazırlanışı

- Karpuz parçalarını temiz, derin bir çırpma kabına koyun
- Karıştırıcı yardımıyla sıvı hale gelene kadar çırpın
- Buz parçalarını ve 4 çorba kaşığı vişneli dondurmayı ekleyerek karıştırıcıdan geçirin
- Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bu tarifi soğuk olarak tüketin
- Afiyet olsun


Çikolatalı Karpuz

Malzemeler

Orta boyda bir karpuz
1 bardak vişne suyu
100 gram sütsüz çikolata
2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

- Karpuzun kapağını kestikten sonra içini oyup çıkarın
- Çekirdeklerini ayıklayın ve ufak parçalar halinde doğrayıp, porselen bir kâseye koyun
- Toz şekeri üzerine ilave ederek harmanlayın
- Küçük kare şeklinde doğranmış çikolata ve vişne suyunu da karışıma ilave edin
- Hazırladığınız karpuzlu karışımı iyice karıştırın ve bu karışımı içi boşaltılmış karpuza doldurun
- Kapağını da kapattıktan sonra servis saatine kadar buzdolabında saklayın
- İşte şık sunumu ve leziz tadıyla, yaz gecelerinin vazgeçilmezi olacak bir karpuz tatlısı…
- Afiyet olsun


Pirinçli Karpuz Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı Amerikan pirinci
1 adet 3 kiloluk karpuz
2 su bardağı kaymaksız yoğurt
1/2 demet dereotu

Hazırlanışı

- Bir tencerede pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün
- Karpuzun etli kısımlarının suyunu karıştırıcı yardımıyla sıkın
- 2 su bardağı karpuz suyu, 1 bardak haşlanmış pirinç ve 2 bardak yoğurdu iyice çırpın
- Kâselere boşaltıp buzdolabında 20 dakika soğumaya bırakın
- Üzerini kıyılmış dereotuyla süsleyerek soğuk servis yapın
- Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.