Reçeler Kestane Püresi Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeler Kestane Püresi ReçeliReçeler Kestane Püresi Reçeli Kestane Püresi Reçeli Bir zamanlar istanbul konaklarında çok pişirilen, günümüzde ise hemen hemen unutulmuş "kestane püresi reçeli" çok besleyicidir Kullanılacak malzeme: 1 kg iri kestane, 3 su bardağı tozşeker, 1+1/4 bardak su, 2 çay kaşığı vanilya Yapılışı: Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir Püre haline gelmiş kestane tencereye konur Üzerine 1+1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir
|
|
|
|