![]() |
Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifi Fıstıklı BaklavaYemek tarifi Fıstıklı Baklava FıstıklıBaklava (Orta BüyüklükteBaklava Tepsisi) ![]() 1 kilo baklavalık un 3 tane yumurta 10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için) 2 bardak su Yarım kilo nişasta 400 gram tereyağı veya margarin 1 kilo şeker 250 gr fıstık veya ceviz Yemeğin Tarifi Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin ![]() ![]() Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin ![]() ![]() ![]() Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin ![]() Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün ![]() ![]() ![]() Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|