Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, tariflerigül, yemek

Yemek Tarifleri-Gül Baklava

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri-Gül Baklava






yemek tarifleri-gül baklava
GÜL BAKLAVA

Malzemeler:1 kg un
1 çay bardagi siviyag
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 su bardagi su
2 su bardagi misir nisastasi
4 su bardagi ince çekilmis ceviz
Üzeri için:
2 su bardagi siviyag
250 gram tereyagi
Serbeti için:
8 su bardagi tozseker
8 su bardagi su
Yarim limonun suyu
TARIFI:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin Her bir hamuru oklavaya sararak büzün Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin Yaglanmis firin tepsisine dizin Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.