![]() |
Reçeler Şeftali Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeler Şeftali ReçeliReçeler Şeftali Reçeli Şeftali Reçeli MALZEMELER 1Kg sert şeftali 1Kg toz şeker 1Adet limon limonun suyu 1 Tatlı kaşığı vanilya HAZIRLANIŞI Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() Derin bir tencereye toz şekeri koyun ![]() Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin ![]() ![]() Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın ![]() ![]() NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır ![]() |
![]() |
![]() |
|