Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeler, reçeli, şeftali

Reçeler Şeftali Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeler Şeftali Reçeli






Reçeler Şeftali Reçeli
Şeftali Reçeli

MALZEMELER
1Kg sert şeftali
1Kg toz şeker
1Adet limon limonun suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın İnce ince dilimleyin
Derin bir tencereye toz şekeri koyun
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın

NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.