Etli Kabak Dolması Tarifi Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabak Dolması Tarifi ResimliEtli Kabak Dolması Tarifi Resimli Etli Kabak Dolması Tarifi Etli Kabak Dolması yapılışı Etli Kabak Dolma nasıl yapılır Etli Kabak Dolması Tarifi Resimli Malzemeler: 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı) iç malzeme: 1 çay bardağı pirinç 2 adet iri kuru soğan yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası 150-200gr kıyma Hazırlanması: Pirinçleri yıkayın Kuru soğanları yemeklik doğrayın Maydanozları doğrayın Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin![]() İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz ) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin![]() Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun ![]() Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin ![]() Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin
|
|
|
|