Reçeller Limon Ve Elma Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeller Limon Ve Elma Reçelireçeller Limon ve elma reçeli Malzeme: 350 gr net limon, kabukları ve zarları çıktıktansonra zar gibi doğranmış 750 gr net elma, kabukları çıktıktan sonrarendelenmiş 100 gr glikozMalzeme: 350 gr net limon, kabukları ve zarları çıktıktansonra zar gibi doğranmış 750 gr net elma, kabukları çıktıktan sonrarendelenmiş 100 gr glikozHazırlanışı Akşamdan limonun kabuklarını tamamen soyunuz, boyuna ortadan yarınız Boyuna ortasından geçen beyaz sert damarı hafif sağından ve solundan keserek çıkarıp atınız ve çekirdeksiz olarak limonları zar gibi doğ rayınız![]() 350 gr net olarak bir tencereye koyunuz Elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafından rendeleyiniz 750 gr olarak limonun üzerine koyup bir kere karıştırınız Üzerine şekeri koyunuz Sabah reçeli pişireceğiniz tencereye şekerli elmalı harcı sıyırarak ilâve edip hızlı ateşe koyunuz Bir ağaç spatula ile bir iki defa karıştırıp kaynatınız 219 no lu reçetede tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getirip ateşten alınız Glikozunu ilâve ederek yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz
|
|
|
|