Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, limon, reçeli, reçeller

Reçeller Limon Ve Elma Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Limon Ve Elma Reçeli






reçeller Limon ve elma reçeli



Malzeme:

350 gr net limon, kabukları ve zarları çıktıktan
sonra zar gibi doğranmış 750 gr net elma, kabukları çıktıktan sonra
rendelenmiş
100 gr glikoz

Malzeme:

350 gr net limon, kabukları ve zarları çıktıktan
sonra zar gibi doğranmış 750 gr net elma, kabukları çıktıktan sonra
rendelenmiş
100 gr glikoz

Hazırlanışı
Akşamdan limonun kabuklarını tamamen soyu­nuz, boyuna ortadan yarınız Boyuna ortasından geçen beyaz sert damarı hafif sağından ve so­lundan keserek çıkarıp atınız ve çekirdeksiz ola­rak limonları zar gibi doğ rayınız
350 gr net olarak bir tencereye koyunuz Elma­ların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafın­dan rendeleyiniz 750 gr olarak limonun üzerine koyup bir kere karıştırınız Üzerine şekeri koyu­nuz Sabah reçeli pişireceğiniz tencereye şeker­li elmalı harcı sıyırarak ilâve edip hızlı ateşe ko­yunuz Bir ağaç spatula ile bir iki defa karıştırıp kaynatınız 219 nolu reçetede tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getirip ateşten alınız Gliko­zunu ilâve ederek yarı hararetini kaybedince ka­vanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.