Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, isparta, reçeler, reçeli

Reçeler Gül Reçeli (İsparta)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeler Gül Reçeli (İsparta)






Reçeler Gül Reçeli (Isparta)
Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler:
350 gr reçellik gül
6 su bardağı tozşeker
25 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün
Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin Hafif ovup yarım saat bekletin Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.