Yemek Tarifi Zeytinyağlı Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Zeytinyağlı BarbunyaYemek Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Zeytinyağlı Barbunya ( (4 kişilik) Malzemeler1 5 su bardağı haşlanmış barbunya2 domates 1 çarliston biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı su Yarım limon suyu 4-5 dal maydanoz, tuz Yemeğin Tarifi Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin Soğanı kıyın, sarımsakları ezin Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın![]() Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Çarliston biberi ekleyip kavurun Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin
|
|
|
|