Yemek Tarifleri İsırgan (İsırgan) Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri İsırgan (İsırgan) Yemeğiyemek tarifleri ısırgan (ısırgan) Yemeği SIRGAN (ISIRGAN) YEMEĞİ ![]() Malzemeler : 1 kg ![]() Isırgan otu - 4 diş sarımsak - l çay bardağı un - 3 kaşık tereyağı - Tuz, nane, su Hazırlanışı: Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür Sonra tel süzgeçtenelle ezilerek geçirilir (robot veya blender ile de ezilebilir) Ezilen ısırgantencereye alınarak ateşe konur Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir Tuzukonur 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir Unun topak olmamasına dikkat edilir Muhallebikıvamına gelinceye kadar pişirilir Ayrı bir kapta ince doğranmışsarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir Üzerine nane serpilerek servis yapılır Arzu edilirse üzerine süt ilave edilerek de yenebilir ![]() ![]() |
|
|
|