07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Burma Baklava Burma Baklava
yemek tarifleri burma baklava burma baklava
burma baklava,burma bak
Burma Baklava

Annemin bayramda en çok ilgi gören, aşağıdaki fotoğraflardan tek tarifi olmayan baklavası Bu kadar şeyi nasıl hazırladığını merak edenler için küçük bir not: Bayramdan iki gün önce gittiğimde sarmalar buzlukta bekliyor, baklavaları o gün hazırlamış, şerbetlerini dökmeden bekletiyor, gubateyi ertesi gün yapmak için patates pişiriyordu  
Burma Baklava:- 150gr tereyağı, erimiş
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1,5 su bardağı ılık süt
- aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
açmak için:- 2 yemek kaşığı un
- 300gr nişasta
içi:- 500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
ayrıca:Hazırlanması:[*]Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
[*] Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin [*]Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın [*]200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin [*]190C fırında iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün
lava,burma baklava
|
|
|