İhlasla Kılınan Namazın Farkı. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İhlasla Kılınan Namazın Farkı.İhlasla Kılınan Namazın Farkı İhlasla Kılınan Namazın Farkı ![]() Sırtından oklanan sahabi okuduğu ayetlerin etkisiyle namazını bozmamıştı Ancak ikinci ve üçüncü oklarda saplanınca namazını tamamlayarak arkadaşlarını uyardı![]() Rasul-i Ekrem s a v 'in de hazır bulunduğu 'Zâtü'r-Rika' gazvesindeki bir çarpışmada, müslümanlardan biri müşrik bir adamın muharebe yerinde bulunan karısını öldürmüştü Kadının kocası da misilleme olarak mutlaka bir müslüman öldürmeye yemin etmişti Rasulullah s a v ve arkadaşlarının peşinden onları izlemeye başladı![]() Allah Rasulü akşam üstü bir yerde konaklama hazırlığı yaptı ve yanındakilere sordu: - Bu gece istirahatimizde bize kim bekçilik yapacak? Muhacir ve Ensar'dan iki adam cevap verdiler: - Ya RasulAllah, biz sizler için nöbet tutarız ![]() - Öyleyse şu vadinin giriş kısmında bekleyin ![]() Bu iki gönüllü, Ammar b Yâsir ile Abbâd b Bişr idiler Gece nöbetine duracakları sırada Ensar'dan olan Abbâd, Muhâcirler'den olan Ammar'a:- Gecenin hangi bölümünde nöbette olmamı istersin? diye sordu O da:- Gecenini ilk bölümünde benim yerime sen bakıver, dedi ![]() Bu karardan sonra Muhacir, kendi nöbeti gelinceye kadar arkadaşının yanına uzanıverdi Nöbetteki Ensar da, vaktin değerlendirmek için gece namazına durdu![]() Meğer karısı öldürülen müşrik herif de, o sırada yakınlardaydı Namazda duran adamı farketti ve onun nöbette olduğunu anladı![]() Bir ok atıp sapladı Tepki göremeyince ok atmaya devam etti Nöbetçi sahabi üçüncü okla ağır yaralanmıştı Derhal rükû ve secdeleri yapıp namazının tamamladı ve arkadaşını uyardı:- Kalk artık kalk! Ben yaralandım arkadaş, hareketten kesildim! ![]() ![]() Arkadaşı yerinden fırlayınca, okçu müşrik de korkup uzaklaştı Yaralı arkadaşının durumunu gören Muhacir hayretle sordu:- FesubhanAllah! Sana ilk ok atılanca beni uyandırsaydın ya! - Okumakta olduğum bir surenin ortalarında idim Onu kesmek istemedim Ancak fazla dayanacak gücüm kalmadı Eğer Rasulullah'ın bize verdiği nöbetçiliğe zarar gelmeyecek olsaydı, canım çıkasıya kadar okuduğum sureyi kesmezdim![]() alıntı ![]() |
|
|
|