![]() |
Yemek Tarifleri Kuzu Pirzolası Pane |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri Kuzu Pirzolası PaneYemek tarifleri Kuzu Pirzolası Pane KuzuPirzolasıPane ![]() 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Sos Yağı için: 3 çorba kaşığı margarin 1/4 limonun suyu 1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1/4 çay kaşığı tuz beyazbiber Yemeğin Tarifi Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin ![]() ![]() ![]() Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin ![]() Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ![]() ![]() Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|