![]() |
Yemek Tarifleriankara Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleriankara Tavayemek tarifleriAnkara Tava Malzemeler: • 1 ![]() ![]() • 9 su bardağı su • 1 orta boy soğan • 4 ![]() • 4 diş sarmısak • 10 adet tane karabiber • 4 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz, karabiber Ankara Tava Hazırlanışı Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın ![]() ![]() Eti 8 eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın ![]() ![]() ![]() ![]() 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|